Boho-tiffin,  Tussendoortje

Peanut butter- chocolate balls no bake

10 stuks

Ingrediënten: 120 gram hennepzaad, 1 theelepel kaneel, 10 gram sweet chocolade, 10 gram raw cacao, 64 gram pindakaas (amandelpasta of een andere notenspread kan ook), 6-8 druppels vloeibare stevia vanille en 1-2 el amandelmelk.

Stap 1

Doe de hennepzaad, kaneel, raw cacao en sweet chocolade in een kom en roer door elkaar.

Stap 2

Voeg de pindakaas toe en de vloeibare stevia vanille. Druppel voor druppel. Smaken verschillen J. Daarna 1 el amandelmelk. Wanneer het nog te droog is, kan je de tweede el amandelmelk toevoegen. Afhankelijk hoe nat/droog de pindakaas is.

Stap 3

Wanneer je een plakkerig geheel hebt (niet te nat) dan maak je 10 gelijke ballen. Leg ze op een bord en zet deze voor zeker 10 minuten in de koelkast.

Stap 4

Wil je de peanut butter- chocolate balls niet direct allemaal opeten? Bewaar ze dan in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in.

Stap 5

Je kan deze ‘traktatie’ ook meenemen. Neem 1,2,3 of neem ze gewoon allemaal mee in jouw boho-tiffin. Geniet samen van jouw zelfgemaakte balls.

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....