VanhetLand

Pastinaak taartjes met vegan mozzarella

4 taartjes

 

Ingrediënten: 4 plakjes vegan bladerdeeg, 2 theelepel gedroogde tijm, 2 (rode) ui (in halvemaantjes), 1-2 teentjes knoflook (fijngesneden), 2 pastinaak (schoongemaakt en in dunnen schijven gesneden).

Voor de mozzarella: 40 gram cashewnoten (2 uur geweekt en 1 nacht in de vriezer), 150 ml water, 15 gram tapiocameel, 1 eetlepel edelgistvlokken, 1 theelepel citroensap, snuf zout, snuf peper, snuf knoflookpoeder.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de tartelleta vormpjes in met wat kokosolie (ik gebruikte vormpjes van 12 cm).

Stap 2

Ontdooi 4 plakjes vegan bladerdeeg.

Stap 3

Doe wat olie of water in de koekenpan en fruit even de ui en de knoflook. Voeg dan de ui, pastinaak en tijm toe. Even een minuut of 5 wokken. Zet daarna het vuur uit.

Stap 4

Rek het bladerdeeg iets uit en leg deze in het vormpje. Verdeel het pastinaakmengsel over de 4 taartjes.

Stap 5

Alle ingrediënten voor de vegan mozzarella gaan in de keukenmachine. Wanneer je een egaal beslag hebt, giet je het mengsel in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en blijf goed roeren. Het wordt een dik papje. Zet het vuur na een minuut of 3 uit.

Stap 6

De mozzarella verdeel je over de 4 taartjes en vouw het bladerdeeg een beetje naar binnen. Vet de randen en de mozzarella een beetje in met gesmolten kokosolie.

Stap 6

Zet de taartjes nu in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn ze goudbruin en kunnen ze uit de oven gehaald worden.

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....