Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Pastinaak loaf

1 cake / 15-16 plakken

Ingrediënten: 3 el gebroken lijnzaad + 9 el lauwwarm water (dit laten weken voor ongeveer 20 minuten tot een geleiachtige substantie), 125 ml water (of plantaardige melk), 60 gram amandelmeel, 80 gram kikkererwtenmeel (ander soort meel kan ook), 2 el chiazaad, 3 theelepel wijnsteenbakpoeder, 40 gram psylliumvezels, snuf zout, 2 theelepel kaneel, 2 theelepel vanille en 150 gram pastinaak (geraspt).

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Stap 2

Menge alle droge ingrediënten in een kom.

Stap 3

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel en meng goed door elkaar.

Stap 4

Schep het beslag over in jouw cakeblik en druk goed aan met de bolle kant van de lepel.

Stap 5

Zet jouw pastinaak loaf voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.

Stap 6

Laat 10 minuten afkoelen en haal de loaf dan uit het blik.

Stap 7

Bewaar het loaf in de koelkast, tenminste 3 dagen houdbaar. Je kan natuurlijk ook 12 plakken snijden en deze invriezen!

Stap 8

Wil je 1 of 2 plakken meenemen? Laat de plakken dan eerst goed afkoelen voor je jouw boho-tiffin vult.

 

Tip: lekker met homemade caramelstroop (gemaakt van dadels), kokoscrème of pindakaas! Mmmmmmm

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777583/mini-collectie/paisley-mini/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....