Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Passie cheesecake

1 taartje

Ingrediënten: bodem: 40 gram havermout, 5 gram pistachenoten, 20 gram kokosrasp, 3-4 dadels, ½ theelepel vanille en 1 el water. Vulling: 125 ml kokosyoghurt, 2 passievrucht, 1 el agavesiroop, ½ theelepel vanille, 3 gram agar-agar + 100 ml water. Topping: kokosflakes, bananenchips en pistachenoten.

 

Stap 1

Bekleed de bodem van 1 taartvormpje (12 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Ga aan de slag met de bodem. Stamp de pistachenoten wat fijn. Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed er een plakkerige bal van.

Stap 3

Druk de bal uit op de beklede bodem en zet in de koelkast.

Stap 4

Meng de ingrediënten voor de vulling (m.u.v. de agar-agar + water) bij elkaar. Ik heb 1,5 passievruchtvulling bij de yoghurt gedaan. ½ passievrucht voor de topping.

Stap 5

Doe de agar-agar + water in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Blijf goed roeren.

Stap 6

Voeg het yoghurt mengsel toe aan de agar-agar en breng weer aan de kook. Heel goed blijven roeren.

Stap 7

Pak het taartvormpje uit de koelkasten giet het yoghurt mengsel over de bodem. Zet terug in de koelkasten laat dit opstijven.

Stap 8

Na ongeveer 1 uur is het taartje wel goed stijf. Versier het taartje met nog wat pistachenootjes, kokosflakes en bananenchips.

Stap 9

Neem jij jouw taartje liever mee? Doe de topping dan later, anders wordt het zachter. Het taartje is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan het ook invriezen voor een later moment (zonder topping).

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....