Boho-tiffin,  Ontbijt

Parsnip breakfast pie

1 portie

Ingrediënten: 25 gram havermout, 20 gram amandelmeel, 50 gram (geraspte) pastinaak, 10 gram kokosrasp, 50 ml kokosmelk, 50 ml verse sinaasappelsap, 10 gram kokossuiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel vanille, snuf zout, ½ banaan (in stukjes), 1 dadel (ontpit en in stukjes) en 1 kaki (geschild en in stukjes).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvormpje met bakpapier (12 cm).

Stap 2

Doe alle ingrediënten in een kom m.u.v. het fruit en meng goed door elkaar.

Stap 3

Schep nu voorzichtig het fruit door het beslag en schep over in jouw bakvormpje.

Stap 4

Zet het taartje voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 5

Heerlijk om direct warm op te eten, ook lekker met een dot pindakaas…..

Stap 6

Neem jij jouw taartje liever mee voor een later moment? Laat het taartje dan goed afkoelen en stop deze in jouw boho-tiffin.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....