Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Papaja pie

8-12 stuks

Ingrediënten: bodem 40 gram kokosmeel, 75 gram havermout, 2 el kokosrasp, 3 (ongezwavelde) abrikozen (fijngesneden), 75 ml kokosmelk, 2 el pompoenpitten, 1 el kokosolie en 1-2 el agavesiroop.

Vulling wit: 500 ml sojayoghurt (kokosyoghurt kan ook), 2 el agavesiroop (of meer, wanneer je het zoeter wilt hebben), 100 ml water en 3 gram agar-agar.

Vulling oranje/geel: 500 ml papajajam http://www.veganflavours.nl/papaja-jam/ , 100 ml water en 3 gram agar-agar.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van jouw springvorm (18 cm) met bakpapier.

Stap 2

Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed tot een deegbal. Druk deze uit in de springvorm en bak de bodem af voor zo’n 12-15 minuten.

Stap 3

Meng de sojayoghurt met het agavesiroop en zet even apar. Voeg het water en de agar-agar in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Voeg na een minuut of 2 de sojayoghurt toe en breng opnieuw aan de kook. Blijf roeren.

Stap 4

Stap 3 voor de papajajam.

Stap 5

Pak de bodem en schep nu 2 el van het witte mengsel op de bodem. Daarna 2 el van het gele mengsel. Dit herhaal je totdat alles op is. Schud de springvorm voorzichtig, zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld is. Zet de springvorm in de koelkast.

Stap 6

Je kan de taart versieren met verse stukjes papaja en nog wat kokosflakes.

Stap 7

Snijd de taart in 8 of 12 stukken en geniet!

 

De taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan ook stukken invriezen!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....