Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Overig

Papaja jam

1 pot

Ingrediënten: 500 gram papaja (1 stuks), sap van 1 citroen, 15 gram green sweet gelei kristal en eventueel nog wat extra agar-agar.

 

Stap 1

Snijd de papaja doormidden en verwijder de zaadjes. Verwijder de schil en snijd de papaja in stukjes.

Stap 2

Doe de stukjes papaja samen met het citroensap en gelei kristal met wat water in een pan. Breng aan de kook.

Stap 3

Laat de pan nu 45 minuten op het vuur staan en roer regelmatig door het fruit.

Stap 4

Stamp of pureer het fruit fijn en proef of het zo op smaak is. Maak het eventueel zoeter met bv. agavesiroop of green sweet stevia.

Stap 5

Is jouw jam nog te dun? Voeg dan wat extra agar-agar toe of meer green sweet gelei kristal.

Stap 6

Schenk de jam over in een glazenpot. Bewaar de jam afgesloten in de koelkast.

Stap 7

Lekker op een cracker, kokosyoghurt of maak er heerlijke koninklijke koekjes mee.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....