Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Pancakes

Pannenkoek sushiroll

1 portie

Ingrediënten: voor de pannenkoek: 25 gram speltbloem, ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, 75 ml water en een snuf zout.

1 norivel, 25 gram sushirijst (ongekookt en volgens de verpakking koken), 1 bosuit (in ringen gesneden), ¼ avocado (geprakt), 1 wortel (geraspt), 1-2 theelepel witte tahin, sesamzaadjes en peper en zout naar smaak.

Stap 1

Maak het beslag voor de pannenkoek. Verhit de pan goed en vet deze in met wat kokosolie. Bak nu 1 pannenkoek met het beslag. Draai om, zodra deze droog is.

Stap 2

Doe de gekookte sushirijst door de geprakte avocado samen met de geraspte wortel en witte tahin. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Leg de pannenkoek op een bord of sushimatje. Op de pannenkoek leg je de norivel en dan jouw vulling. Rol de pannenkoek op als een sushirol.

Stap 4

Snijd jouw pannenkoek sushiroll in stukjes en leg ze in jouw boho-tiffin. Maak af met wat sesamzaadjes.

Stap 5

Lekker met wat sojasaus en wasabipasta.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....