Lunch-Dinner,  Pancakes,  VanhetLand

Pannenkoek met rode ui

1 pannenkoek

Ingrediënten: 50 gram speltbloem, 1 afgestreken el maïzena, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout en peper, 100 ml water.

2 rode ui (fijngesneden of in ringen), 3 theelepel gedroogde tijm, 1 teentje knoflook, zout en peper en eventueel nog wat zoetmiddel (agavesiroop of iets anders).

 

Stap 1

Doe het speltbloem, maïzena, wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel gedroogde tijm en zout en peper in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 2

Doe het water bij het meel en roer goed door met de garde tot er geen klontjes meer zijn.

Stap 3

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg 1 theelepel kokosolie in de pan en laat deze smelten.

Stap 4

Voeg 1/3 van de ui in de pan en smoor even. Giet dan het beslag over de ui en bak de pannenkoek. Wanneer de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om. Bak de andere kant ook goed aan.

Stap 5

Tijdens het bakproces van de pannenkoek, pak je een andere koekenpan en deze zet je op het vuur. Voeg wat olie of water toe en smoor de overige ui samen met de knoflook in de pan. Voeg op het laatst de overige tijm toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 6

Leg jouw pannenkoek op een grootbord en leg de gesmoorde ui op de pannenkoek. Lekker met wat zoetmiddel zoals agavesiroop.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....