Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Pancakes met kaki

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltbloem, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel koekkruiden, ½ theelepel vanille, snuf zout, gember en kardemom, 100 ml speltmelk (of andere plantaardige melk), 1 theelepel baksoda en 1 theelepel appelazijn.

2 kaki’s en 2 walnoten en wat agavesiroop.

Stap 1

Doe alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda) in een kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 2

Voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe en blijf goed roeren, zodat er geen klontjes meer zijn in het beslag.

Stap 3

In een apart schaaltje doe je de baksoda en appelazijn. Roer dit als laatste nog toe aan het beslag.

Stap 4

Was de kaki’s en snijd deze in zeker 7 plakken. Heb je nog wat over? Snijd deze in kleine stukjes ter garnering op het laatst.

Stap 5

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Pak 1 theelepel kokosolie en laat dit in de pan smelten.

Stap 5

Voeg 2 eetlepels van het beslag in de pan en leg er 1 plak kaki op. Draai de pancake pas om, wanneer de bovenkant droog wordt. Bak daarna nog een minuut of 3 de andere kant. Bak 7 pancakes van het beslag.

Stap 6

Stapel de pancake op elkaar en garneer met de overgebleven kakistukjes, stukjes walnoot (of pecannoot) en wat agavesiroop.

Stap 7

Wil je ze meenemen naar jouw werk, school of afspraak? Laat ze dan eerst goed afkoelen. Stop jouw pancakes in de boho-tiffin schaaltjes en de garnering bewaar je in een apart schaaltje. Top het pas af wanneer je ze gaat eten.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....