Geen categorie

Pancakes met chocolademousse en vijg

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltmeel, 100 ml water, 1 theelepel pumpkin spice (www.greengypsyspices.com), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ eetlepel agavesiroop en een snuf zout.

Voor de mousse: 100 gram pompoen (rauw) of een ½ avocado, 1 dadel (www.yougiyousef.com), 1 el raw cacao, snuf kaneel, gember en kardamom en eventueel nog wat agavesiroop (als je het zoeter wilt hebben of een extra dadel en wat dacht je van een ½ banaan toevoegen?).

½ vijg en wat cacaodrops.

Stap 1

Doe de stukjes pompoen in een steelpannetje met wat water. Kook dit in ongeveer 15 min. beetgaar.

Stap 2

Voor de mousse doe je de pompoen (die je gekookt hebt), dadel(s), cacao, specerijen in de keukenmachine of een hoge maatbeker en pureer je het fijn met een staafmixer. Anders kan jouw keukenmachine het werk doen. Zorg ervoor dat het egaal is. Zet even apart.

Stap 3

Voor de pancakes voeg je alle droge ingrediënten bij elkaar en dit roer je goed door elkaar. Voeg daarna het water toe. Net zolang roeren tot de klontjes verdwenen zijn.

Stap 4

Pak een koekenpan en vet deze in. Zet de pan op het vuur en bak hier de pancakes in. Van het beslag kan je ongeveer 6-7 pancakes bakken. Draai ze om zodra ze droog beginnen te worden aan de bovenkant.

Stap 5

Besmeer elke pancake met een laagje chocolademousse en stapel dan de pancakes op elkaar. Op de laatste pancake smeer je wat extra chocolademousse. Maak af met een ½ vijg en wat cacaodrops.

Stap 6

Neem je de pancakes mee naar het werk of studie? Besmeer de pancakes dan terplekke. Je gebruikt 1 schaaltje om jouw pancakes in te leggen, het tweede schaaltje voor jouw chocolademousse en het laatste schaaltje voor jouw vijg.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....