Tussendoortje

Orange tompouce

4 porties

Ingrediënten:

1 plakje vegan bladerdeeg.

Vulling: 50 ml amandelmelk, 15 ml agavesiroop, 5 ml kokosolie, ¼ theelepel vanille, ¼ theelepel agar-agar, scheutje citroensap, snuf zout, ¼ theelepel kurkuma en ½ eetlepel arrowroot.

Glazuur: 1 eetlepel poedersuiker (ik heb dit gemaakt van xylitol sweet), scheutje kokosmelk, 40 gram wortelpuree.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het bladerdeegplakje 2 keer doormidden, zodat je 4 vierkantjes hebt. Leg ze nu op een bakplaat die bekleed is met een bakpapiertje en laat ontdooien.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een steelpannetje bij elkaar m.u.v. de arrowroot. Breng dit aan de kook. Goed blijven roeren.

Stap 3

De arrowroot meng je met wat water in een kommetje. Wanneer je een egale emulsie hebt, voeg je dit toe aan jouw ‘papje’. Goed roeren. Is het ingedikt? Dan kan de pan van het vuur. Doe jouw ‘papje’ in een kommetje en laat afkoelen in de koelkast.

Stap 4

Doe jouw bladerdeeg in de oven. In ongeveer 15-20 minuten is het klaar.

Stap 5

Laat het bladerdeeg afkoelen. Wanneer het koud is, kan je de vierkantjes nogmaals doormidden snijden. Zo krijg je een boven- en onderkant.

Stap 6

Haal jouw ‘papje’ uit de koelkast en mix deze even goed door met een staafmixer.

Stap 7

Vul nu 4 bladerdeeg vierkantjes met jouw homemade vulling. Leg daarna de bovenkant erop. Leg ze op een bordje en zet deze in de koelkast.

Stap 8

Nu kan je het glazuur maken. Doe in een kommetje de poedersuiker, kokosmelk en wortelpuree. Meng dit eerst goed door elkaar.

Stap 9

Doe alles in een steelpannetje en warm het op. Wanneer het warm is, voeg je de arrowroot toe. Goed roeren, er mogen geen klontjes te zien zijn. Is het mengsel ingedikt? Dan is het klaar.

Stap 10

Haal jouw mini tompouces uit de koelkast en smeer het glazuur op de bovenkant van de tompouces. Zet ze daarna nogmaals in de koelkast. Wanneer het ‘hard’ geworden is, dan zijn ze klaar om opgegeten te worden.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....