Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Oosterse spruitjes met kokosrijst

1 portie

Ingrediënten: 50 gram rijst, 25 ml kokosmelk (light, uit blik) en 50 ml water.

50 gram tempeh (in blokjes gesneden) ½ el misopasta, ¼ rode peper (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), ½ rode ui (fijngesneden), 150 gram spruiten (schoongemaakt en gehalveerd), 25 ml kokosmelk (ligth, uit blik), 50 gram granaatappelpitjes en eventueel ½ el tamari.

Stap 1

Doe de stukjes tempeh samen met de misopasta in een schaaltje en laat het 20 minuten apart staan. Even lekker laten marrineren. Wanneer de misopasta vrij dik is, dan leng je het aan met wat water.

Stap 2

Doe de rijst samen met het water en kokosmelk in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng het aan de kook en zet het vuur daarna laag en doe de deksel op de pan. Wanneer het vocht ingetrokken is, is de rijst beetgaar. Zet het vuur uit, maar laat de deksel op de pan.

Stap 3

Pak een ruime koekenpan en zet deze op het vuur. Doe wat water of (kokos)olie in de pan en fruit hierin het uitje en de knoflook.

Stap 4

Voeg de spruitjes, gemarineerde tempeh en rode peper toe en bak even aan. Blus af met de kokosmelk en zet het vuur laag. Met de deksel op de pan stoom je de spruitje in ongeveer 15-20 minuten beetgaar.

Stap 5

Roer de granaatappelpitjes door de spruitjes en breng eventueel op smaak met een ½ el tamari.

Stap 6

Schep jouw kokosrijst over op een bord en daarop komt jouw spruitjesmengsel. Lekker met een dot witte sesampasta of sesamzaadjes.

Stap 7

Wil jij jouw maaltijd meenemen? Laat het dan goed afkoelen. Schep de rijst over in jouw boho-tiffin en de spruitjes doe je in een apart schaaltje. Je kan de rijst ook door de spruitjes heen roeren en dit verdelen over de boho-tiffin schaaltjes.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....