Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Oosterse smaken met boekweitnoedels

1 portie

Ingrediënten: 75-100 gram tempeh (gemarineerd in 1 theelepel misopasta en 1 eetlepel sojasaus of tamari), ½ chinesekool (fijngesneden), 100 gram courgette (in blokjes gesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 125 gram kastanjechampignons (in partjes gesneden), 1 eetlepel sojasaus of tamari en 50 gram boekweitnoedels.

Stap 1

Snijd de tempeh in blokjes en doe ze in een schaaltje met de misopasta en sojasaus of tamari. Roer dit goed door elkaar en laat 20 minuutjes in trekken.

Stap 2

Doe wat water of kokosolie in de wok en fruit hier de knoflook in. Voeg daarna de tempeh en kastanjechampignons toe.

Stap 3

Wanneer de tempeh en kastanjechampignons wat aangebakken zijn, voeg je de courgette en chinesekool bij het mengsel. Voeg ook nog 1 eetlepel sojasaus of tamari toe en wok alles goed door elkaar.

Stap 4

Kook de boekweitnoedels volgens de verpakking gaar.

Stap 5

Vul jouw boho-tiffin schaaltjes met de boekweitnoedels, oosterse sferen mengsel en het laatste schaaltje vul je met een ½ komkommer (in plakjes gesneden). Goed laten afkoelen voor je de schaaltjes stapelt en dichtmaakt.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....