Pancakes

Onion pancakes

1 portie

 Ingrediënten: 1 (witte) uit fijngesneden, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kurkuma, snuf zout, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel oregano, 50 gram quinoameel, 100 ml water en 2 eetlepels ketchup (ongezoet).

 

Stap 1

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

Stap 2

In een apart kommetje meng je de natte ingrediënten.

Stap 3

Voeg de natte ingrediënten nu toe aan het meel en roer dit goed door elkaar met een garde.

Stap 4

De helft van het uienmengsel roer je er voorzichtig doorheen.

Stap 5

Pak een koekenpan en verhit deze goed. Vet in met wat plantaardige boter en als je een kookring gebruikt, vet je deze ook even goed in.

Stap 6

Bak nu 4-5 pancakes van het beslag. Wanneer de bovenkant droog begint te worden, kan je de kookring verwijderen en de andere kant van de pancake bakken.

Stap 7

Intussen kan je de andere helft van de uien aanbakken. Pak een koekenpan of een steelpannetje. Doe hier wat plantaardige boter in of een scheutje water en wanneer de uien glazig zijn en een beetje aangebakken, dan kan je het gebruiken voor je topping.

Stap 8

Stapel de pancakes bovenop elkaar en maak af met de gebakken uitjes, ketchup en eventueel nog wat gedroogde uitjes.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....