Boho-tiffin,  Tussendoortje

Oliebollen met rozijnen

8 stuks

Ingrediënten: 125 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermoutmelk), 125 gram speltbloem, 4 gram gist, 1 theelepel agavesiroop of een ander zoetmiddel, ½ theelepel citroensap, ½ theelepel kaneel, snuf zout en 50 gram rozijnen (even 10 min. in lauwwarm water weken).

Stap 1

In de beslagkom doe je de plantaardige melk, gist, speltbloem, agavesiroop, citroensap, kaneel en een snuf zout. Mix met deeghaken tot een beslag.

Stap 2

Roer de gewelde rozijnen door het beslag.

Stap 3

Bedek de beslagkom met huishoudfolie en zet op een warme plaats. Laat het beslag voor 30 minuten rijzen.

Stap 4

Bak nu ongeveer 8 oliebollen van het beslag. Ik heb 1 liter rijstolie in een pan gedaan en deze verhit. Met een ijsschep heb ik het beslag in de pan gedaan. Wanneer de onderkant bruin was, heb ik de oliebol omgedraaid en de andere kant even laten bakken.

Stap 5

Leg een servetje in jouw boho-tiffin en leg de oliebollen er dan op. Bestrooi ze lekker met Greensweet Icing van Greensweet (stevia poedersuiker).

Stap 6

Wil jij jouw oliebollen meenemen? Laat ze dan eerst afkoelen en sluit dan pas jouw boho-tiffin. Neem de poedersuiker mee en warm ze eventueel op in de oven (180 graden, minuut of 15). Bestrooi ze dan met wat Greensweet Icing (of poedersuiker).

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313241/originals-large-collectie/star-style/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....