Blog

Mijn eerste blog

Mijn eerste blog

Chantal van @boho-tiffin.com vroeg mij of ik voor haar website wilde gaan bloggen. Wat leuk dat ik dat voor haar mag doen! Als kind zijnde had ik altijd een dagboek. Dagboeken en schriften schreef ik helemaal vol met mijn hersenspinsels. Enkele schriften (de echte dagboeken zijn er helaas niet meer) heb ik nog in een koffertje zitten en deze staat bij mij op de zolder. De magie van een dagboek vond ik altijd, dat je er alles in kon opschrijven. Mijn diepste geheimen kende alleen mijn dagboek en ik. Dingen op papier zetten gaf mij destijds ook rust. Soms kunnen de dingen nogal in mijn hoofd blijven plakken en door het op te gaan schrijven, creëerde ik meer rust en ruimte in mijn hoofd. Bloggen is

wel even iets anders dan in een dagboek schrijven. Ze hebben ook dingen gemeen. Mijn hersenspinsels worden omgezet in woorden en deze woorden worden vastgelegd. Het grote verschil tussen een papierendagboek en bloggen, is dat de een voor jezelf is en de ander wordt gedeeld en kan iedereen meelezen. Hier zal ik dus ook zeker rekening mee houden. Mijn familie en vrienden zitten er niet op te wachten als ik allerlei situaties ga bloggen waarin zij zichzelf in herkennen. Dus ik houd het bij mijzelf.

Hallo, ik zal gaan bloggen onder de naam Vegan Flavours, ben 37 jaar jong. Samenwonend en samen hebben wij 3 kinderen. Daarnaast werk ik ook nog 1,5 dag. Als kind zijnde hield ik al van bakken, koken, fotograferen en het creatief met iets bezig kunnen zijn. Sinds ik veganistisch ben gaan eten (februari 2015) kan ik mijn ei nog beter kwijt in het bakken, koken en fotograferen van wat ik zoal maak en eet, dit deel ik graag via social-media, boho-tiffin.nl en via mijn eigen website (www.veganflavours.nl). (Deze is nog even offline, want ik ben deze aan het aanpassen) De blogs zullen gevuld worden door mij, maar suggesties over bepaalde onderwerpen zijn altijd welkom, mail mij gerust.

Graag wil ik deze blog afsluiten met een nieuw recept van Vegan Flavours. Deze keer sluit ik af met een heerlijk zoet soepje. (Als je voorzichtig bent, dan kan ook jij dit soepje meenemen naar jouw werk! Daar dan wel even in een ander bakje opwarmen of koud eten J )

Sweet potato & carrot soup with dates

2-3 porties

400 gram zoete aardappel (geschild en in grove stukken);

300 gram wortelen (geschild en in grove stukken);

1 rode ui (fijngesneden);

1-2 teentjes knoflook (fijngesneden);

250-300 ml groentebouillon;

1 theelepel komijnpoeder;

1 theelepel kaneel;

3 dadels (in stukjes gesneden);

Zeezout/peper.

Aan de slag:

  1. Doe in de soeppan wat kokosolie of water. Fruit de uit en knoflook aan.
  2. Voeg de zoete aardappel en wortels toe en bak even aan.
  3. Kaneel, komijnpoeder en de dadels toevoegen en even mee laten bakken.
  4. De bouillon mag in de pan en kook de groentes in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  5. Doe de soep in een blender of pureer de soep egaal met een staafmixer. Wanneer je de soep te dik vindt, voeg dan nog water toe.
  6. Breng eventueel verder op smaak met wat (zee)zout en zwarte peper.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....

Geef een reactie