Boho-tiffin,  Pancakes

Matcha pancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram tarwemeel (of een ander soort meel), 1 eetlepel matchapoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, 1 chia ei (1 eetlepel chiazaden + 3 eetlepels water en hier een mengsel van maken, 10 minuten laten staan), 20 gram dadelpuree (of losse dadels ontpit), 1 theelepel vanille, 1,5 eetlepel agavesiroop (of bv. ahorn-, rijst-, of kokosstroop), 100 ml water.

Chocosaus: 1 eetlepel agavesiroop (of een andere stroop), ½ eetlepel carobe (raw cacao kan ook). Hier een mengsel van maken. Te dik? Voeg dan wat water toe.

Cacaonibs of cacaodrops en wat (bevroren) frambozen of ander vers of bevroren fruit.

 

Stap 1

Je kan alle ingrediënten m.u.v. de chiazaden in een blender doen. Zet deze aan en zorg voor een egaal beslag.

Stap 2

Giet het beslag in een beslagkom en roer nu het chiazaden mengsel toe. Goed roeren.

Stap 3

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Vet in met wat kokosolie.

Stap 4

Bak nu 5-6 pancakes. Draai de pancakes om na ongeveer 2-3 minuten bakken en bak de andere kant dan ook nog even aan.

Stap 5

Intussen kan je de chocoladesaus maken. Het is een kwestie van de carobe en het zoetmiddel met elkaar mengen. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat water toe.

Stap 6

De pancakes stapel je op elkaar en zet je in jouw boho-tiffin schaaltje of stapel ze op een bord. Giet jouw chocoladesaus over de pancakes en maak af met het fruit en wat cacaodrops of cacaonips.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....