Tussendoortje

Mango roll-ups

10 roll-ups

Ingrediënten: 1 rijpe mango (200 gram zonder pit en schil), 50 ml kokosyoghurt, 2 el citroensap, 6-8 druppels greensweet mango (naar smaak) en een zakje agaranta (6 gram).

 

Stap 1

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Je kan natuurlijk ook een mal gebruiken waar je allemaal kleine snoepjes mee kunt maken.

Stap 2

Voeg alle ingrediënten in de blender m.u.v. de agaranta. Mix tot een egale smoothie.

Stap 3

Giet 100 ml smoothie in een steelpannetje en voeg de agaranta toe. Goed roeren. Voeg nu de overige smoothie toe.

Stap 4

Zet het steelpannetje op het vuur en breng aan de kook. Blijf 1-2 minuten goed roeren. Het is belangrijk dat er geen klontjes aanwezig zijn.

Stap 5

Haal de pan van het vuur en proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat greensweet mango toe.

Stap 6

Giet het mengsel over op de bakplaat en smeer tot een dunne plak. Ongeveer 0,5 cm. Laat opstijven in de koelkast.

Stap 7

Wanneer het stijf is, ongeveer na 1 uurtje kan je er repen uit knippen. Het bakpapier kan je laten zitten. De snoepjes bewaar ik in de koelkast.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....