Boho-tiffin,  Tussendoortje

Love bonbons

16 mini bonbons

Ingrediënten: 15 gram havermout, 15 gram moerbeien (20 min weken in warm water), 20 gram zonnebloempitten, 15 ml agavesiroop, 15 gram kokosolie (gesmolten), 30 gram amandelmeel, ½ theelepel vanille en 16 kleine(diepvries)frambozen of 8 grotere en deze doorsnijden. Voor de topping heb ik 50 gram pure chocolade gebruikt (85% cacao van Vivani).

Stap 1

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de frambozen en chocolade) in de keukenmachine en maal fijn.

Stap 2

Het is een plakkerig geheel. Druk wat ‘deeg’ in een vormpje en leg er een kleine of een halve bevroren framboos op. Vul het vormpje daarna nog met het ‘deeg’. Druk goed aan.

Stap 3

Leg de bonbons op een plaat of bord wat in de vriezer past die bekleed is met bakpapier. Het bord zet je in de vriezer. Laat de bonbons hard worden. Na een halfuur zijn ze wel hard genoeg.

Stap 4

Smelt de chocolade au bain marie.

Stap 5

Haal de bevroren bonbons uit de vriezer en dompel ze door de chocolade.

Stap 6

Leg de bonbons opnieuw op het bord wat bekleed is met bakpapier en zet terug in de vriezer.

Stap 7

Wil je een bonbon eten? Haal ze dan 15 minuten voor het eten uit de vriezer. Je kan de bonbons nu ook in de koelkast bewaren. Doe ze dan in jouw boho-tiffin en zet in de koelkast.

Neem je de bonbons mee? Zet ze elders dan wel in de koelkast!

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777583/mini-collectie/paisley-mini/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....