Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Little pumpkin pie

4 stuks of 16 stukjes

Ingrediënten: bodem 200 gram speltmeel, 1 theelepel oregano, snuf zout en 180 ml water. Pompoenpuree 800 gram pompoen (rauw, in stukken en 20-30 min. roosteren op 200 graden met 2 teentjes knoflook en 2 rode uien), 1 theelepel cayennepeper, 4 el edelgistvlokken, 2 theelepel komijn, 2 el rijstroom en zout en peper naar smaak. Voor de topping wat pompoen- en zonnebloempitjes.

Ik heb 4 kleine taartjes gemaakt, je kan ook 1 grote taart maken.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en de taartvormpjes met een bakpapiertje.

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en maak er een bal van. Wikkel de bal in wat huishoudfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3

Haal de geroosterde pompoenstukjes, knoflook en ui uit de oven en doe dit met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Maak er een egale puree van. Proef even of je het zo op smaak vindt.

Stap 4

Verdeel het deeg in 4 balletjes. Druk deze plat in de vormpjes en prik wat gaatjes op de bodem. Zet deze nu in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

Stap 5

Haal de vormpjes uit de oven en vul het met de pompoenpuree. Maak af met wat zonnebloem- en pompoenpitjes.

Stap 6

Zet de taartjes weer in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Stap 7

Eet deze little pumpkin pie met een frisse salade of verdeel de taartjes in stukjes voor een klein hapje tijdens de feestdagen.

Stap 8

Wil jij jouw taartje meenemen? Laat het dan goed afkoelen en stop het dan in jouw boho-tiffin. Koud ook lekker om te eten.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43829785-4989814,,/originals-large-collectie/paisley/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....