Boho-tiffin,  Tussendoortje

Little Power Balls

Hoeveelheid balletjes is afhankelijk hoe groot je ze zelf maakt.

 

Ingrediënten:

8 dadels, 8 gedroogde vijgen, 1-2 theelepel kaneel en 1 theelepel vanille.

Top: gepofte quinoa of denk aan cacaonibs, raw cacao, kaneel of gecrushte nootjes.

Stap 1

Heb je harde dadels? Week deze dan ongeveer 10-20 minuten in warm water.

Stap 2

Voeg de dadels, vijgen en 1 theelepel kaneel en vanille in de keukenmachine. Zet aan. Heb je al een plakkerige bal? Proef dan even. Voeg eventueel nog 1 theelepel kaneel toe. Zet jouw keukenmachinen nog even aan.

Stap 3

Stroop je mouwen op en maak kleine balletjes van het plakkerige mengsel.

Stap 4

Rol de balletjes in bv. gepofte quinoa of wat jij in huis hebt en lekker vindt.

Stap 5

Bewaar de balletjes in jouw boho-tiffin en zet deze in de koelkast.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-52297434/originals-largecollectie/tropical-jungle/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....