Boho-tiffin,  Pancakes

Kurkuma pancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltbloem, 2 dadels, ½ theelepel vanille, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, ½-1 eetlepel agavesiroop, 100 ml kokosmelk light.

Karamelsaus: 2-3 dadels met 25 ml water en 25 ml kokosmelk ligt.

Topping: stukjes gedroogd fruit o.a. incabessen, mango en cacaonibs.

Stap 1

Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix door elkaar.

Stap 2

De kokosmelk, dadels en agavesiroop doe je in een blender of maatbeker en blend dit fijn.

Stap 3

Giet de kokosmelk bij het meel en meng dit goed door elkaar.

Stap 4

Zet de koekenpan op het vuur en verhit goed. Smelt er wat kokosolie in en doe een flinke eetlepel beslag in de pan. Zet het vuur wat lager. Draai de pancake om, wanneer het droger begint te worden en bak dan nog even aan.

Stap 5

Bak ongeveer 5-6 pancakes met het beslag.

Stap 6

Doe voor de karamelsaus alles in de blender en zorg voor een egale saus.

Stap 7

Stapel de pancakes op en maak af met jouw eigengemaakte karamelsaus en topping naar keus.

Stap 8

Neem de pancakes mee voor onderweg? Verdeel jouw pancakes dan over jouw boho-tiffin schaaltjes en neem jouw karamelsaus en topping in een apart schaaltje mee.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777583/boho-tiffin-girls/paisley-girls/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....