Lunch-Dinner

Koolrabi salade

1 flinke portie

 Ingrediënten: 50 gram boekweitnoedels (koken volgens de verpakking), 1 koolrabi (geschild en door de spiraalsnijder), 1 wortel (schoongemaakt en door de spiraalsnijder), 1 courgette (gewassen en door de spiraalsnijder), 125 gram kastanjechampignons (schoongemaakt en kort gebakken in wat water of olie), 1 bosui (gesneden in ringen) en 1 handje verse koriander.

 

Dressing: 1 theelepel verse gember (geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1-2 theelepel agavesiroop, sap van 1 limoen, 1,5 eetlepel tamari, 1 theelepel gemengde notenpasta.

 

Stap 1

Kook de boekweitnoedels volgens de verpakking. Wanneer deze gaar zijn, spoel ze goed af met koud water en laat het verder afkoelen.

Stap 2

Pak een ruime kom en doe hier alle rauwe groenten in. Goed door elkaar husselen.

Stap 3

De afgekoelde kastanjechampignons roer je er voorzichtig doorheen.

Stap 4

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje en roer dit goed door elkaar.

Stap 5

Voeg nu de dressing door de salade heen. Proef even of je het zo naar smaak vindt. Anders afmaken met wat zwarte peper en gemengde notenpasta.

Stap 6

Wanneer je deze salade samen deelt, kan je nu de boekweitnoedels er nog doorheen doen, zodat alles goed met elkaar vermengd wordt.

Anders leg je de boekweitnoedels in jouw boho-tiffinschaaltje en doe je wat rauwkost op de noedels.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....