VanhetLand

Koolrabi met aardbeien

1 portie

 Ingrediënten: 1 koolrabi (geschild en geraspt of gebruik de spiraalsnijder), 6 radijsjes (in dunnen plakjes gesneden), 75 gram verse aardbijen (in partjes), 1 bosuitje (in ringen gesneden), klein handje zonnebloem- en pompoenpitjes (erg lekker, wanneer je ze even in de koekenpan roostert) en 50 gram witte bonen (schoongespoeld en uitgelekt).

Dressing: 50 gram verse aardbeien (gepureerd), sap van een ½ limoen (citroen kan ook), 1-2 theelepel agavesiroop (ander zoetmiddel kan ook), zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Doe de koolrabi samen met de radijsjes, bosui, aardbeien, witte bonen en de pitjes in een kom en meng dit voorzichtig met je handen door elkaar.

Stap 2

Maak de dressing en sprenkel deze over de salade heen. Maak af met wat koriander of verse munt!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....