Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Soep,  VanhetLand

Koolraapsoep met mosterd

4 flinke porties

Ingrediënten: 1 koolraap (geschild en in blokjes gesneden), 125 gram aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 2-3 wortels (270 gram, schoongemaakt en in blokjes gesneden), 1 – 2 elstar appel(s) (150 gram, geschild en in blokjes gesneden), 1 ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 2 el grove mosterd, 1 theelepel mosterdzaadjes, 2 theelepel piment, 250 ml rijstroom (of een andere plantaardige melk of room), 750 ml kruiden- of groentebouillon en zout en peper naar smaak.

Stap 1

Pak een ruime soeppan en fruit eerst het uitje en knoflook in wat water of olie.

Stap 2

Voeg na ongeveer 3 minuten de mosterdzaadjes en piment toe en bak even mee.

Stap 3

Alle schoongemaakte groentes en fruit voeg je nu toe. Ook de mosterd roer je goed door het mengsel.

Stap 4

Schenk nu de bouillon en plantaardige room (of melk) in de pan.

Stap 5

Breng de soep aan de kook en zet daarna zacht. Na ongeveer 20 minuten zijn de groentes beetgaar.

Stap 6

Pureer de soep fijn met een staafmixer of doe de soep in een blender.

Stap 7

Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Stap 8

Verdeel de soep over jouw tiffins en maak eventueel af met een topping. Denk aan pompoen- zonnebloempitjes en extra zwarte peper.

Neem jij jouw soep mee voor op het werk? Laat de soep dan goed afkoelen. Doe wat huishoudfolie over de tiffin en stapel de tiffin dan op elkaar en sluit af. Zo krijg jij het lekvrij mee naar jouw werk.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....