VanhetLand

Koolraap lasagne

2 personen

 

Benodigdheden:

500 gram koolraap (in plakken van ongeveer 3 cm gesneden of dunner als je wilt), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 2 prei (allen fijngesneden), 2 theelepel komijnpoeder, 1 bakje (180 gram) vegan gehakt, zout en peper (naar smaak).

Voor de bechamelsaus: 300 ml sojamelk, 30 gram (spelt)bloem, snuf nootmuskaat, 2 eetlepels edelgistvlokken, zout en peper (naar smaak).

30 gram (of meer naar wens) vegan geraspte kaas.

 

Aan de slag!

Zet de oven aan op 200 graden. Schil de koolraap en snijd deze in bv. 3 plakken of meer. Doe de koolraap in een ruime pan met water en kook de plakken in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Wanneer je dunnere plakken wilt snijden, dan zou ik de kookraap in zijn geheel beetgaar koken, zodat je daarna makkelijker dunnere schijven kunt snijden. Doe in een koekenpan wat water of olie en fruit het uitje en de knoflook. Voeg daarna de prei toe en breng op smaak met de komijnpoeder, zout en peper. Na een minuut of 5 is het gehaktmengsel klaar. Voor de bechamelsaus doe je de sojamelk en (spelt)bloem in een steelpannetje. Roer dit goed door met een garde en zet de pan op het vuur. Goed blijven roeren en de saus wordt dikker. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Op het laatst doe je de edelgistvlokken bij. Pak een ovenschaal en maak nu laagjes. Begin met de koolraap. Daarna het gehaktmengsel, bechamelsaus en dan begin je weer opnieuw. Op het laatst strooi je er nog wat vegan kaas over en kan jouw lasagne de oven in. In ongeveer 15-20 minuten is jouw koolraaplasagne klaar!

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....