Ontbijt,  Overig

Koolhydraatvrije granola gezoet met Golden Syrup

1 flinke pot

Ingrediënten: 200 gram noten/zaden (ik heb 100 gram amandelen, 50 gram zonnebloempitten en 50 gram pompoenpitten gebruikt), 150 gram kokosflakes, 2-3 el pumpkinspice, snuf himalayazout, 2 el extra vergin kokosolie (gesmolten) en 1-2 el golden syrup (van Green Sweet Stevia).

Geen pumpkinspice in huis? Kaneel, speculaas- of koekkruiden kan ook.

De amandelen kunnen ook vervangen worden door andere noten of maak een eigen mix van noten en zaden.

 

Stap 1

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en hussel goed door elkaar.

Stap 3

Schenk de gesmolten kokosolie door het noten- zadenmengsel en roer goed door. Voeg 1 el golden syrup toe. Proef even of het zo zoet genoeg is, anders voeg je een 2e lepel toe.

Stap 4

Verdeel het mengsel over de bakplaat en schuif de oven in. Na 10 minuten is jouw granola klaar.

Stap 5

Goed af laten koelen en dan in een afsluitbare pot doen. Als je de granola niet goed af laat koelen wordt het niet zo lekker knapperig.

Stap 6

Lekker als tussendoortje, strooi wat over jouw (plantaardige)yoghurt, lekker bij wat vers fruit of over jouw pancakes.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....