Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Koninklijke pancakes

Koningsdag

Al 5 jaar vieren wij Koningsdag op 27 april, maar het leeft bij mij niet zoals Koninginnedag dat heeft gedaan. 30 april was een begrip en voor de jongeren zal dat de 27e ongetwijfeld ook zo zijn, maar op de een of andere manier zit het nog niet in mijn systeem. Ging ik in mijn pubertijd gezellig naar Amsterdam, Utrecht of een andere grote stad, blijf ik nu gewoon liever thuis. De dagen zitten al vol en misschien zoek ik onbewust de stilte wel op. Onze kinderen vragen ook niet naar iets ‘speciaals’. Vanochtend hebben wij wel een rondje rommelmarkt gedaan, maar daarna lekker thuis aangerommeld en dat is ook prima. Al eerder had ik met de kids Koninklijke koekjes (http://www.veganflavours.nl/koninklijke-koekjes/) gemaakt en deze zijn ook via www.boho-tiffin.com gepost. Hier waren ze binnen 2 dagen op, dus ze zijn echt kidsproof. Je kan ze natuurlijk ook maken buiten Koningsdag om. Gewoon omdat het kan en kidsproof zijn! Gebruik een andere jam en je hebt een andere kleur! Na een ochtendje rommelmarkt en een middag in de speeltuin doorgebracht te hebben, mocht ik in de avond nog even in de keuken staan van mezelf J. Een tijdje geleden postte ik elke vrijdag vegan pancakes. Rond Kerst is dat gestopt. Ik had even geen energie, wel veel inspiratie, maar ik kon (of wilde) er niets mee. Toch haal ik er ook veel energie uit. Iets bedenken, maken en het mooi op de foto krijgen. Social-media is ook een gek wereldje en ik had ook even mijn twijfels…. Wil ik wel doorgaan? Voor wie doe ik dit? Wat wil ik er mee bereiken? Dit zijn vragen die nog steeds door mijn hoofd spoken……. Er zijn nog geen antwoorden en dat hoeft ook niet. Op dit moment geef ik het nog niet op. Go with the flow en misschien komen er nog wel antwoorden op mijn vragen…. Voor de mensen die wel 1 of 2 avonden flink doorgezakt hebben met het Koningsfeest…. Morgen kan je denk ik wel een healthy onbijtje of lunch gebruiken. Kom lekker bij en geniet van jouw Koninklijke pancakes! Lekkere afterparty pancakes! Leve de Koning!

 

Koninklijke pancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram havermout, 150 ml water (of plantaardige melk), 100 gram wortel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ¼ theelepel nootmuskaat, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, ¼ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kaneel, 6-8 druppels Green Sweet Vanille, snuf zout en 1 theelepel speculaas- of koekkruiden.

Frosting: 3 el plantaardige yoghurt (kokos of soja), rasp van ¼ limoen, rasp van 1/8 sinaasappel (of naar smaak), 4 druppels Green Sweet Vanille, 1 theelepel arrowroot en on the top wat gecrushte walnoten.

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor het pancake beslag in de blender en zet aan. Het is klaar, wanneer je een egaal beslag hebt.

Stap 2

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur en vet in met wat (kokos)olie of plantaardige boter.

Stap 3

Schep 1 el beslag in de koekenpan (bak er 3 tegelijkertijd) en keer de pancakes om, zodra ze droog beginnen te worden. De pancakes hebben wel wat meer tijd nodig in de pan!

Stap 4

Wanneer je 6-8 pancakes hebt ben je wel door het beslag heen. Stapel de pancakes op elkaar.

Stap 5

Doe in een apart kommetje de plantaardige yoghurt. Voeg de limoen-sinaasappelrasp, Green Sweet Vanille en arrowroot toe. Meng dit goed door elkaar. Zet de frosting even in de koelkast, zodat het wat dikker kan worden.

Stap 6

Schep de frosting over de pancakes en maak af met wat gecrushte walnoten en eventueel wat wortelrasp.

 

Eet smakelijk!

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....