Boho-tiffin,  Tussendoortje

Koninklijke koekjes

10-12 stuks

Ingrediënten: 75 gram bruine rijstmeel, 75 gram volkoren roggemeel (ander meelsoort kan ook), 50 gram amandelmeel, ¼ theelepel zout, ½ theelepel vanille, 2 el kokosolie, 15 gram Extra Sweet van Green Sweet Stevia, 1 el agavesiroop, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en 4 el havermelk (of een andere plantaardige melk).

Topping: sinaasappel- of abrikozenjam (of zelfgemaakte papajajam http://www.veganflavours.nl/papaja-jam/).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten samen in een ruime kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Doe de kokosolie bij het meel en kneed dit met je handen of deeghaken door elkaar. Voeg de melk toe.

Stap 4

Wanneer je een deegbal hebt, wikkel je deze in huishoudfolie en laat je het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 5

Rol nu 10-12 gelijke balletje en druk deze plat op de beklede bakplaat en duw er een kuiltje in.

Stap 6

Vul het kuiltje met jam naar keuze en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn na ongeveer 12-15 minuten klaar.

Stap 6

Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een trommeltje die goed dicht kan. Jouw boho-tiffin kan je hiervoor ook gebruiken!

Stap 8

Wil jij jouw koekjes meenemen? Prima toch? Vul jouw boho-tiffin en je hebt een heerlijke snack voor onderweg.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....