Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Kokospannenkoek

1 portie

Ingrediënten: 14 gram kokosolie, 1 el sweet caramel (of een andere smaak), 28 gram kokosmeel, 1 eetlepel psylliumvezels, 1 theelepel bakpoeder, 120 ml plantaardige melk, snuf himalayazout en wat vloeibare stevia (bv. caramel, vanille of cocos).

Top: wat amandelpasta, kokosslagroom en homemade granola.

 

Stap 1

Zet de oven aan op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

Meng in een andere kom de natte ingrediënten met elkaar en voeg het natte mengsel toe aan het meel. Goed met elkaar mengen.

Stap 4

Wanneer het vocht opgenomen is door het meel, kan je het deeg overscheppen op de beklede bakplaat. Maak een cirkel zoals een pannenkoek.

Stap 5

Schuif de bakplaat in de oven en bak de pannenkoek in ongeveer 15-20 minuten. De pannenkoek wordt harder, wanneer het buiten de oven afkoelt.

Stap 6

Besmeer de pannenkoek met bv. kokosslagroom, wat amandelpasta en maak het af met homemade granola of wat bessen.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....