Tussendoortje

Kokos matcha repen

16 repen

Ingrediënten: 200 gram kokosrasp, 6 el extra vierge kokosolie, 2-3 el Syrup Gold van Green Sweet Stevia, snuf himalayazout, 1 el maca (optioneel), 1 el matcha poeder en 3 reepjes pure chocolade van Green Sweet Stevia.

 

Stap 1

Zelf heb ik gebruik gemaakt van een rechthoekige bakvorm (13×36). Hier heb ik 16 repen uit gehaald. Een andere bakvorm gebruiken kan uiteraard ook, maar dan worden de hoeveelheid repen wellicht anders. Bekleed het met bakpapier en zorg ervoor dat je ruimte hebt in de vriezer.

Stap 2

Doe de kokosrasp in een ruime kom samen met de maca en matchapoeder. Roer goed door elkaar.

Stap 3

Voeg nu alle natte ingrediënten toe. Wanneer het goed door elkaar geroerd is stort je alles in de beklede bakvorm. Druk goed aan.

Stap 4

Zet jouw bakvorm in de vriezer en laat dit een uurtje erin staan.

Stap 5

Smelt de chocolade au bain-marie en haal daarna van het vuur.

Stap 8

Haal de bakvorm uit de vriezer en snijd 16 repen. Bedek ze daarna met de gesmolten chocolade. Zijn alle repen bedekt met een laagje chocolade? Oké, nu mag jij het met je vingers verder uit gaan likken.

Stap 9

Bewaar de repen in de koelkast of vriezer.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....