Boho-tiffin,  Tussendoortje

Kokos- bananencupcakes

12 cupakes

Ingrediënten: 200 gram kokoksmeel, 50 ml kokoscream (uit blik, dikke laag eruit scheppen), 400 gram bananen (bananen met bruine spikkels), 4 theelepel wijnsteenbakpoeder, 8 druppels green sweet vanille, snuf zout, 1 el green sweet icing, 1 losse banaan en 3 el chiazaad.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcakehouders alvast klaar.

Stap 2

Doe de droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Stap 3

In een andere kom prak je de bananen fijn. Voeg daarna de kokoscream en vanille druppels toe. Goed roeren.

Stap 4

Schep het bananenmengsel nu bij het meel en roer goed door.

Stap 5

Verdeel het bananenmengsel nu over de 12 cupcakehouders. Pak de losse banaan. Verwijder de schil, snijd de banaan in 12 plakjes en druk deze in het beslag.

Stap 6

Schuif het bakblik in de oven en na ongeveer 18-20 minuten zijn jouw kokos- bananencupcakes klaar.

Stap 7

Haal jouw kokos- bananencupcakes uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna verder laten afkoelen.

Stap 8

Wil je de cupacakes meenemen voor onderweg? Geen probleem, gebruik hiervoor jouw boho-tiffin! Wanneer je beschikt over een koelkast op het werk, zet jouw boho-tiffin dan in de koelkast. Zo blijven jouw cupcakes het lekkerst.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....