Boho-tiffin,  Tussendoortje

Kokos- bananenbrood

1 cake / 12 plakken

Ingrediënten: 200 gram kokoksmeel, 200 ml kokoscream (uit blik, dikke laag eruit scheppen), 400 gram banenen (bananen met bruine spikkels), 4 theelepel wijnsteenbakpoeder, 8 druppels green sweet vanille, snuf zout, 1 el green sweet icing, 1 losse banaan en 3 el chiazaad.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier of vet het in met plantaardige boter.

Stap 2

Doe de droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Stap 3

In een andere kom prak je de bananen fijn. Voeg daarna de kokoscream en vanille druppels toe. Goed roeren.

Stap 4

Schep het bananenmengsel nu bij het meel en roer goed door.

Stap 5

Giet het bananenmengsel nu over in het bakblik. Pak de losse banaan. Verwijder de schil, snijd de banaan horizontaal door en druk de banaan met de bolle kant naar beneden in het beslag.

Stap 6

Schuif het bakblik in de oven en na ongeveer 50-60 minuten is jouw kokos- bananenbrood klaar.

Stap 7

Haal jouw kokos- bananenbrood uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna verder laten afkoelen. Snijd de cake nog niet aan! Het voelt nog zacht aan, maar met een beetje geduld komt dit helemaal goed.

Stap 8

Is jouw kokos- bananenbrood goed afgekoeld? Voelt het nog wat slapjes aan? Zet het dan eerst in de koelkast. Zo wordt het brood wat steviger. Snijd het daarna in 12 plakken. Bewaar het brood in de koelkast. Je kan ook een aantal plakken invriezen.

Stap 9

Wil je wat plakken meenemen voor onderweg? Geen probleem, gebruikhiervoor jouw boho-tiffin! Wanneer je beschikt over een koelkast op het werk, zet jouw boho-tiffin dan in de koelkast. Zo blijft jouw brood het lekkerst.

 

Lekker opeten met bv. een laagje pindakaas of notenspread. Leg er dan nog wat extra plakjes banaan op, mmmmmmmm

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....