Geen categorie,  Lunch-Dinner

Kikkerwerten pannenkoek gevuld met courgette en oesterzwammen

1 portie

Ingrediënten: voor de pannenkoek, 50 gram kikkererwtenmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout en 100 ml water.

Vulling: 20 gram (pompoen)hummus, ½ courgette (in blokjes), 75 gram oesterzwammen, 2 el kikkererwten en een snuf kruidenzout.

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoek bij elkaar en roer tot een egaal beslag.

Stap 2

Pak 2 koekenpannen. Gebruik voor het bakken van de pannenkoek een ½ theelepel kokosolie en voor het wokken van de courgette en oesterzwammen een scheutje water.

Stap 3

Giet het beslag in de koekenpan en bak 1 pannenkoek. Draai om, zodra de bovenkant droog is. Wok in de andere pan de courgette samen met de oesterzwammen met een snuf kruidenzout. Op het laatst wok je de kikkererwten nog even mee.

Stap 4

Leg jouw pannenkoek op een bord en smeer de (pompoen)hummus erop. Leg dan jouw courgettemengsel op 1 helft van de pannenkoek. Vouw dicht en eet smakelijk!

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....