Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Kikkererwtensalade met geroosterde pompoen

1 portie

Ingrediënten: 35 gram rucola, 200 gram pompoen (in blokjes en roosteren op 200 graden, 25 minuten), 75 gram kastanjechampignons (in partjes), 1 kleine rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (geperst), 100 gram kikkererwten (schoongespoeld en uitgelekt)3 zongedroogde tomaten (fijngesneden), 1 bosui (in ringen gesneden), 7 gram verse koriander (fijngesneden) en voor de dressing 1 el tamari, 1 theelepel witte tahin, 1 theelepel agavesiroop, snuf chilivlokken en zout en peper naar smaak.

Stap 1

Pak een kleine koekenpan en zet deze op het vuur. Doe er een scheutje water of olie in. Fruit het uitje en de knoflook even aan. Voeg daarna de champignons toe. Na een minuut of 3 kan je het vuur uitzetten.

Stap 2

Voeg in een ruime kom de rucola sla, bosui, zongedroogde tomaten, koriander, kikkererwten, geroosterde pompoen en het champignonmengsel. Hussel nu alles goed door elkaar.

Stap 3

Maak de dressing in een apart schaaltje. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en meng door de sla. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de salade over in jouw boho-tiffin en je bent of klaar om lekker te gaan eten of klaar om de deur uit te gaan!

Neem jij jouw salade mee de deur uit? Ik zou de dressing dan pas toevoegen wanneer je gaat eten. Zo voorkom je dat de sla slap wordt.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....