Ontbijt,  Overig,  Tussendoortje

Karamel taartje

1 portie

Ingrediënten:

30 gram amandelmeel, 10 gram tapiocameel, 5 gram speltmeel, 10 gram sweet karamel, ¼ theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje himalayazout, 3 el amandelmelk, 6-8 druppels greensweet stevia vloeibaar vanille en 1-2 theelepel amandelpasta.

Top: 1,5 el kokosmelk (uit blik), ¼ el sweet karamel, 1 theelepel amandelpasta, 1-2 druppels greensweet stevia vloeibaar vanille en 1 theelepel arrowroot (als het blijkt dat het te dun is, of je voegt nog wat amandelpasta toe).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblikje in met wat plantaardige boter of olie en bestuif het met wat meel.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Roer de natte ingrediënten bij het meel en roer goed door elkaar.

Stap 4

Wanneer het op smaak is, schep je het deeg over in jouw bakblikje en zet je het in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Stap 5

Laat jouw cakeje in de oven afkoelen. De deur kan je op een kiertje zetten.

Stap 6

Meng alle ingrediënten voor de topping in een schaaltje en giet dat over het afgekoelde taartje heen. Eventueel afmaken met wat hazelnotencrush.

 

Dit taartje is ook lekker als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Gebruik je het voor je ontbijt of lunch? Serveer het dan met wat vers fruit.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....