Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Pancakes

Karamel pancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltmeel, 50 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk, 50 ml water, 1 dadel, ½ theelepel vanille, 5 druppels Green Sweet Caramel(optioneel), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + scheutje citroensap.

Karamelsaus (voor 4 á 5 eetlepels): 11 dadels, sap van een ½ limoen of citroen, 5 druppels Green Sweet Caramel (optioneel), 50 ml kokosmelk en 50 ml water.

Topping: Bananenchips, hennepzaad en geraspte pure chocolade.

 

Stap 1

Doe de melk, het water en de dadel in de blender en blend tot een egale smoothie.

Stap 2

Alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda) doe je in een kom en roer je goed door elkaar.

Stap 3

Voeg de natte ingrediënten (m.u.v. het citroensap) toe aan het meel en mix dit goed door elkaar. Is het te dik? Voeg dan nog wat water of melk toe.

Stap 4

In een apart kommetje doe je de baksoda samen met het citroensap. Dit gaat bruizen. Meng dit nu door het beslag.

Stap 5

Pak een koekenpan en vet in. Wanneer je een kookring gebruikt, vet deze dan ook in. Bak nu 5 pancakes van het beslag. Draai de pancake om, zodra de bovenkant droog begint te worden. Bak de andere kant ook even goed aan.

Stap 6

Terwijl je de pancakes aan het bakken bent, kan je de karamelsaus alvast maken. Doe de dadels in jouw keukenmachine samen met het citroensap en eventueel de Green Sweet Caramel druppels. Mix dit fijn. Voeg de kokosmelk toe en scheutje voor scheutje het water. Afhankelijk hoe dik of dun je de saus wilt hebben gebruik je al het water of niet.

Stap 7

Stapel de pancakes op elkaar en neem 1 eetlepel karamelsaus en smeer deze op de bovenste pancake. Maak af met bijvoorbeeld wat bananenchips, hennepzaadjes en geraspte pure chocolade.

Stap 8

Wil jij jouw pancakes meenemen? Laat ze dan eerst afkoelen. Leg jouw pancakes in jouw boho-tiffin schaaltje en bewaar jouw karamelsaus en topping in een apart schaaltje.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....