Boho-tiffin,  Pancakes

Kaneel pancakes met appelcompote

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltmeel, 100 ml amandelmelk, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout en eventueel wat vanille of 1 eetlepel agavesiroop als je het zoeter wilt.

1 appel (geschild en gekookt).

Stap 1

Doe alle droge ingrediënten voor de pancakes in een kom en meng dit door elkaar. Voeg de melk toe en eventueel de agavesiroop.

Stap 2

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Laat een beetje kokosolie in de pan smelten en bak van het beslag 3 á 4 pancakes. Omdraaien wanneer ze droog worden en dan nog 2-3 minuten bakken.

Stap 3

Terwijl je de pancakes aan het bakken bent, kan je de appelstukjes in een steelpannetje doen met een laagje water. Breng dit aan de kook en kook de appel zacht. Giet het water af en prak de appel stukjes fijn. Beetje grof met het best blijven.

Stap 4

Doe jouw pancakes in jouw boho-tiffin. De appelcompote doe je in een apart schaaltje.

Stap 5

Op locatie kan jij jouw pancakes stapelen en on the top komt jouw appelcompote.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....