Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Kaki cheesecake

Minimaal 8 porties. Je kan er ook 12 of 18 porties uit snijden.

Ingrediënten: bodem: 8 dadels (http://www.yogiyousef.com/nl/webshop/for-foodmakers/dadels-extra-soft-zonder-pit-3kg), 100 boekweitgrutten (boekweitmeel of havermout kan ook), 50 gram amandelmeel, 1 el raw cacao, 1 theelepel koekkruiden en 25 ml water.

Witte laag: 500 gram soya-coconutyoghurt (Provamel, andere plantaardige yoghurt kan ook), 2 el rijststroop (of meer als je het zoeter wilt hebben, gebruik anders agavesiroop, deze is zoeter van smaak), 6 gram agar-ager en 200 ml water.

Oranje laag: 2 kaki’s (geschild), 1 theelepel verse citroensap, ½ theelepel vanille, 1-2 eetlepels rijststroop (of agave), 3 gram agar-agar en 100 ml water.

Je kan de taart nog versieren met stukjes kaki, walnoten of stukjes pure chocolade. Net wat jij lekker vindt.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm (18 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in met kokosolie.

Stap 2

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Doe de dadels, boekweitgrutten, amandelmeel, cacao en de koekkruiden in de keukenmachine. Zet aan. Voeg beetje bij beetje het water bij het meel. Misschien dat je niet al het water nodig hebt, dus niet alles gelijk toevoegen. Wanneer je een deegbal krijgt is het klaar. Het mag een beetje plakkerig zijn, maar niet te nat.

Stap 3

Druk jouw deegbal plat op de bodem van jouw beklede springvorm. Gebruik de bolle kant van de lepel, zodat je het gelijkmatig kan aandrukken. Zet het nu in de oven voor ongeveer 15 minuutjes.

Stap 4

Intussen kan je aan de slag met de witte laag. Doe in de keukenmachine of gewoon in een kom de plantaardige yoghurt samen met het citroensap en zoetmiddel. Zet de keukenmachine aan of roer dit alles goed door elkaar. Proef even of het op smaak is, anders maak je het zoeter door er meer zoetmiddel aan toe te voegen.

Stap 5

Doe in een steelpannetje 6 gram agar-agar samen met 200 ml water. Goed roeren met de garde. Breng het aan de kook. Wanneer het kookt, roer je nog even door. Voeg daarna het yoghurtmengsel toe. Blijf goed roeren. Komen er weer luchtbellen? Roer dan nog een minuut of 2 door.

Stap 6

Pak jouw springvorm met de bodem die al gebakken is. Giet het yoghurtmengsel op de bodem en schud voorzichtig met de springvorm, zodat het een gelijkmatige bovenkant krijgt. Zet dit nu voor 2-3 uur in de koelkast. Het kan nu opstijven.

Stap 7

Schil de kakivruchten en snijd deze in stukken. Doe ze in de keukenmachine samen met de vanille, citroensap en zoetmiddel. Zet de keukenmachine aan en wanneer het een egale smoothie is, proef je even of het op smaak is. Anders kan je nu nog wat zoetmiddel toevoegen.

Stap 8

Doe in het steelpannetje 3 gram agar-agar en 100 ml water. Breng dit al roerend aan de kook. Wanneer het kookt, roer je nog een minuut of 2 door. Schenk daarna de kakismoothie toe aan de agar-agar. Goed blijven roeren en weer aan de kook brengen. Nog even doorroeren.

Stap 9

Wanneer jouw witte laag goed stevig is (en dat is zeker na 2-3 uur), kan je de oranje laag op de witte laag schenken. Schud even met de springvorm, zodat ook deze laag egaal verdeeld is. Zet weer in de koelkast en laat opstijven in ongeveer 2 uur.

Stap 10

Is jouw taart helemaal stijf? Verwijder dan de springvorm en decoreer eventueel jouw taart nog met stukjes kaki, geplette walnoten of pecannoten of wat dacht je van stukjes pure chocolade. Het is jouw feestjes, dus maak er iets moois van.

Stap 11

Snijd de taart in 8, 12 of 16 stukken. Wil je het meenemen naar je werk, school of afspraak? Vul jouw boho-tiffin dan met een stuk taart en je bent ready to go. Ik heb gebruik gemaakt van de: https://www.boho-tiffin.com/a-49598403/originals-collectie/paisley-salad/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....