Lunch-Dinner,  Overig

Hummus

3 potten

Ingrediënten:

Roze hummus: 220 gram (schoongespoeld en uitgelekt) witte bonen, 2 (rauwe) kleine rode biet, 1 eetlepel tahin, 2-3 teentjes knoflook, zout, peper en wat water.

Oranje hummus: 220 gram (schoongespoeld en uitgelekt) witte bonen, 2 (rauwe) wortels (schoongemaakt en in stukken gesneden), 1 eetlepel tahin, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkumapoeder, 2-3 teentjes knoflook, zout, peper en wat water.

Groene hummus: 110 gram (schoongespoeld en uitgelekt) witte bonen, 50 gram verse spinazie, 1 eetlepel tahin, 2-3 teentjes knoflook, 1 theelepel spirulina, zout, peper en wat water.

 

Stap 1

Voor alle hummus. Doe alle ingrediënten m.u.v. het zout, peper en het water in de keukenmachine en zet deze aan.

Stap 2

Voeg geleidelijk aan het water toe. Hoeveelheid water is afhankelijk hoe dik of dun je het zelf wilt hebben. Je kan het water ook vervangen door een goede olijfolie te gebruiken.

Stap 3

Wanneer je de juiste dikte hebt en jouw hummus is mooi egaal, dan kan je het verder op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4

Doe de hummus in een glazen pot en zet deze in de koelkast.

 

Heerlijk bij een salade, als dip of op een heerlijke desemboterham!

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....