Boho-tiffin,  Tussendoortje

Healthy vegan bananabread

10-12 plakken

Ingrediënten: 350 gram (2-3) bananen, 120 ml appelmoes, 3 el gebrokenlijnzaad (weken in 150 ml water), 5 dadels, 1 theelepel Green Sweet Vanille, 200 gram quinoameel, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, 1 el limoen- of citroensap, 120 gram cacaodrops en 1 banaan voor op de cake.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met plantaardige boter.

Stap 2

Pureer de bananen en dadels fijn (heb je harde dadels? Week ze dan eerst 10 minuten in kokend water). Roer de appelmoes, vanilledruppels, wijnsteenbakpoeder, limoen- of citroensap en zout door het bananenmengsel.

Stap 3

Giet het overtollige water weg van het gebrokenlijnzaad en roer de geweekte gebrokenlijnzaad door het bananenmengsel. Roer nu ook de meel goed door het natte mengsel. Op het laatste voeg je de cacaodrops toe.

Stap 4

Jouw beslag kan je nu overgieten in jouw cakeblik. Schud voorzichtig even met het blik, zodat alles goed is verdeeld. Snijd 1 banaan in de lengste doormidden en druk deze (met de bolle kant)voorzichtig in het beslag.

Stap 5

Schuif jouw cakeblik in de oven en na ongeveer 45 minuten is jouw healthy vegan bananabread klaar. De laatste 10 minuten heb ik wat zilverfolie over de bananabread gelegd, zodat het niet aan zou branden!

Stap 6

Haal de bananabread uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna kan je jouw bananabread uit jouw cakeblik halen en verder af laten koelen.

Stap 7

Je kan 10- 12 plakken uit jouw bananabread halen. Ook makkelijk los in te vriezen, zodat je altijd iets achter de hand hebt. Wil je 1 of 2 plakken meenemen? No problem. Pak jouw boho-tiffin en leg hier 1 of 2 plakken in. Mmmmmmmm

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....