Overig

Hazelnoot- karamel frosting

Ingrediënten: 40 gram greensweet karamel (suiker), 200 gram hazelnoten (geroosterd), 8-12 druppels greensweet karamel (druppels, optioneel), 150 ml kokosmelk (uit blik)eventueel meer, wanneer je een dunnere variant wilt.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpaier.

Stap 2

Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 15-20 minuten.

Stap 3

Doe de geroosterde hazelnoten samen met de greensweet karamelsuiker en kokosmelk in de keukenmachine. Zet aan. Maak zo nu en dan de randen schoon.

Stap 4

Wanneer je een romige subtantie hebt, proef je even of het zo op smaak is. Wil je het zoeter? Voeg dan nog een aantal greensweet karamel druppels toe. Als je het dunner wilt hebben, dan voeg je nog wat kokosmelk toe.

Stap 5

Schep jouw pasta over in een glazen pot en bewaar in de koelkast.

 

Ik heb met deze frosting/pasta 10 bonbons gemaakt, klein potje in de koelkast gezet als spread en wat ik over had, heb ik een taart mee besmeerd.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....