Boho-tiffin,  Tussendoortje

Hazelnoot- karamel bonbons

Ingrediënten: 20 theelepel hazelnoot- karamelfrosting (zie: http://www.veganflavours.nl/hazelnoot-karamel-frosting )ongeveer 2 theelepel per hartje), 50 gram pure chocolade van greensweet stevia en eventueel wat discodip of nootjes ter decoratie.

 

Stap 1

Pak een mal waar je de bonbons in kan maken.

Stap 2

Doe ongeveer 2 theelepel frosting in het hartje en wanneer je alles gedaan hebt, zet je het in de vriezer.

Stap 3

Smelt intussen au-bain-marie de chocolade.

Stap 4

Leg een stukje bakpapier op het aanrecht en zet een taartrooster op het bakpapier. Haal de bonbons uit de vriezer en duw ze uit de mal. De bonbons leg je op het taartrooster.

Stap 5

Wanneer je met de discodip of nootjes wilt versieren, zet deze dan klaar en werk snel. Pak met een theelepel chocolade uit het pannetje en giet dat over 1 bonbon. Versier eventueel met de discodip of nootjes. De chocolade wordt snel hard. Herhaal dit tot de chocolade op is.

Stap 6

De bonbons leg je in een bakje en zet dit in de vriezer. Wanneer je een bonbon wilt eten, haal deze dan ongeveer 10 minuten van te voren uit de vriezer. In de koelkast bewaren kan ook.

Stap 7

Wil je deze bonbons op het werk trakteren? Leg ze dan in jouw boho-tiffin en bewaar bij voorkeur jouw boho-tiffin in de koelkast op het werk. Ben benieuwd of je nog een bonbon mee naar huis kunt nemen!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....