Geen categorie

Havermoutkoeken met appelstroop

4 ontbijtkoeken (je kan ook kleinere snack koekjes maken)

Ingrediënten: 215 gram pulp van twee sapjes (200 gram wortel, 10 gram gember en 4 appels), 80 gram havermout, 70 gram speltvlokken, 50 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel koekkruiden, 1-2 theelepel extra sweet (www.greensweet-stevia.nl), 100 gram appelstroop en een snuf zout.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Stap 2

Doe alles in een ruime kom en kneed met je handen alles goed door elkaar.

Stap 3

Maak 4 gelijke ballen en druk deze plat op de bakplaat.

Stap 4

Schuif de bakplaat in de oven en na ongeveer 18-20 minuten zijn jouw koeken klaar.

Stap 5

Laat de koeken even 10 minuten afkoelen en eet dan lekker op.

Stap 6

Lekker met wat pindakaas en nootjes.

Stap 7

Wil jij jouw koek meenemen? Dit kan heel goed. Stop 1 koek in jouw boho-tiffin en je bent ready to go.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313241/originals-large-collectie/star-style/

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....