Ontbijt

Havermout Paasei

1 portie

Ingrediënten: 50 gram havermout, 1 eetlepel (gebroken)lijnzaad + 3 eetlepels water (mengen en apart zetten), ½ theelepel vanille, 1 eetlepel citroensap, 60 ml appelmoes (1 appel), 1 theelepel kaneel.

Ook lekker met de specerijen: kardemom, gember of cacao.

 

Topping: 125 gram mango, 2 eetlepel (30 ml) sojayoghurt, 10 gram moerbeie, 5 gram cacaodrops, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel agave.

 

Stap 1

Zet de oven aan op 180 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe het (gebroken) lijnzaad samen met het water in een kommetje. Roer goed door en zet apart.

Stap 3

Verse appelmoes? Schil de appel en doe de stukjes appel in een steelpannetje met een scheutje water. Zet op het vuur. Is de appel zacht? Pureer deze dan en laat afkoelen.

Stap 4

Doe de havermout, vanille, kaneel, citroensap, flax-egg (papje gebroken lijnzaad) en de appelmoes in een kom. Roer dit goed door elkaar. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan wat agave toe of wat jij lekker vindt.

Stap 5

Het kleverige mengsel leg je op de bakplaat. Maak er jouw vorm mee. Ik heb een eivorm gekozen (Pasen), maar je kan ook een cirkel maken. Zorg ervoor dat jouw bodem zo tussen de 1-2 cm dik is. Zorg een beetje voor een opstaand randje, zodat jouw topping (sojayoghurt of ijs niet gelijk weg kan zwemmen).

Stap 6

Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Laat daarna afkoelen.

Stap 7

Voeg in de blender 75 gram (bevroren) mango, citroensap en de sojayoghurt. Wanneer je een egale smoothie hebt, dan kan je dit mengsel op jouw taartje gaan doen. Maak verder af met de overige (bevroren)mango, moerbeien, cacaodrops en wat agave.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....