Lunch-Dinner,  Pancakes

Hartige wafel

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltbloem, 5 gram wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, ¼ el appelazijn, 1 theelepel kokosolie (smelten), 75 ml water, peper en zout.

Topping: 1 el tomatenpuree, 1 tomaat (in blokjes), ½ komkommer en wat gedroogde oregano.

Stap 1

Verwarm jouw wafelijzer alvast voor.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

Stap 3

De natte ingrediënten voeg je toe aan het meel en roer dit goed door elkaar.

Stap 4

Schep het beslag over in jouw wafelijzer en doe de deksel dicht.

Stap 5

Na 4 minuten is jouw wafel klaar.

Stap 6

Smeer de tomatenpuree over de wafel en maak af met komkommer, tomaat en wat gedroogde oregano. Andere groentes kan natuurlijk ook.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....