Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Hartige tulbandcake

12-16 plakken cake

 

Ingrediënten: 100 gram kikkererwtenmeel, 100 gram amandelmeel, 1 (rode) uit (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ½ peper (fijngesneden), 400 gram pompoen (in blokjes gesneden), 150 gram havermout, 200 ml amandelmelk, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 3 el gebroken lijnzaad + 6 el warm water, 2 theelepel herbes de provence, 1 el verse koriander (fijngesneden), ½ theelepel paprikapoeder, zout en peper naar smaak.

 Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Ik heb een tulbandvorm gebruikt, deze heb ik ingevet met wat kokosolie.

Stap 2

Leg de pompoenblokjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoenstukjes in ongeveer 20-25 minuten.

Stap 3

Doe in een schaaltje de gebroken lijnzaad + het water. Roer goed door elkaar en laat 20 minuten even apart staan.

Stap 4

Pak een wok en doe hier een scheutje water of olie in. Fruit het uitje, knoflook en pepertje even aan. Zet apart.

Stap 5

Doe alle droge ingerediënten in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 6

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel en roer goed om.

Stap 7

Roer de ui, knoflook, pepertje en de geroosterde pompoenstukjes door het meel.

Stap 8

Schep het beslag over in jouw cakevorm en zet deze voor 45-60 minuten in de oven.

Stap 9

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Stap 10

Snijd de cake aan en smeer er bijvoorbeeld wat witte tahin over of een lik verse hummus.

Stap 11

Wil je jouw plak cake meenemen? Neem dan 1 of 2 plakken mee in jouw boho-tiffin. Laat het dan wel eerst afkoelen.

 

Lekker als tussendoortje, maar ook lekker voor de lunch met een verse salade.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870-4989826,,/originals-large-collectie/pavone/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....