Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Pancakes

Hartige pancakes met wortel

1 portie

Ingrediënten:

Beslag: 1 theelepel komijn, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gember, 25 gram tapiocazetmeel, 25 gram bruinerijstmeel, ½ theelepel xanthgaangom, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 ml bruine rijstmelk en peper en zout naar smaak.

Topping: 100 gram wortel (geraspt), ½ theelepel mosterdzaad, ½ rode ui (versnipperd), ½ theelepel koriander en een snuf cayenne.

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng dit goed met elkaar. Geen klontjes meer? Dan ben je klaar.

Stap 2

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Doe wat kokosolie in de pan en laat smelten. Bak nu 4 pancakes van het beslag. Draai ze om, zodra de bovenkant droog begint te worden. Bak de andere kant ook even goed aan. Minuutje of 3.

Stap 3

Leg de pancakes op een bord en houd ze warm.

Stap 4

Doe in dezelfde koekenpan wat water en fruit het uitje en voeg daarna de overige ingrediënten toe in de pan. Na een minuutje of drie is jouw wortelrasp klaar.

Stap 5

Stapel de pancakes op elkaar en maak af met jouw wortelrasp. Je kan de wortelrasp tussen elke pancake doen of alleen op de bovenste pancake en wat naast de pancakes.

Stap 6

Neem jij jouw pancakes mee? Verdeel de pancakes over de boho-tiffins schaaltjes en bewaar de wortelrasp in een apart schaaltje. Voor je de tiffin sluit, is het wel belangrijk dat alles goed is afgekoeld.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....