Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Tussendoortje

Hartige muffins

6 big cupcakes

Ingrediënten: 180 gram speltmeel, 40 gram zongedroogde tomaten (fijngesneden), 4 theelepel kappertjes, snuf himalayazout, 160 ml havermelk, 100 gram vegan geraspte kaas, 15 gram wijnsteenbakpoeder, 60 ml kokosolie (gesmolten), 1 theelepel baksoda en 1 el appelazijn en 1 theelepel herbs de provence.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast 6 cupcakehouders klaar.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda) bij elkaar en meng die goed.

Stap 3

De natte ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) meng je in een andere kom.

Stap 4

Voeg het natte mengsel bij het meel en schep voorzichtig om.

Stap 5

Doe in een apart schaaltje de baksoda en schenk de appelazijn direct toe. Dit gaat bruizen. Voeg dit nu toe aan het beslag en schep voorzichtig om.

Stap 6

Vul de cupcake houders en zet deze nu in de oven

Stap 7

In ongeveer 18-20 minuten zijn ze klaar.

Lekker als lunch met een salade en ze doen het ook zeker goed als hartige snack.

Stap 8

Wil je een cupcake meenemen? Laat ze dan eerst goed afkoelen. Stop er 1 of 2 in jouw bohotiffin voor onderweg, op het werk of waar je ook bent.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....